/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Medisch Pedicure
home » reum. en diab.voet

reum. en diab.voet

Wat is diabetes?

Diabetes is een stoornis in de stofwisseling waarbij zich een te hoog gehalte glucose in het bloed bevindt.
De oorzaak hiervan is een tekort aan het hormoon insuline of het komt doordat het lichaam niet goed op insuline reageert doordat de werking door de celreceptor geblokkeerd wordt. Insuline zorgt ervoor dat lichaamscellen de glucose uit het bloed kunnen opnemen en gebruiken als energiebron.

Als u diabetes heeft, kunnen er verandering optreden in uw lichaam. De volgende veranderingen kunnen zich voordoen.

- Neuropathie.

Neurapathie is een beschadiging van de zenuwen. Als uw zenuwen beschadigen, kan er ongemerkt een verminderd gevoel ontstaan. U voelt bijvoorbeeld niet meer als er een steentje in uw schoen zit, een te warm voetenbad of drukplekjes in uw schoen.
Hierdoor kunnen ongemerkt wondjes ontstaan die moeilijk genezen, deze wondjes kunnen zelfs onder het eelt zitten.

- Limited joint mobility.

Bij LJM is de mobiliteit van uw voetgewrichten beperkt. Hierdoor ontstaan beschadingen aan de zenuwen. Dit kan tot gevolg hebben dat de stand van uw voet verandert en dat uw gewrichten minder beweeglijk worden. Drukklachten ontstaan hierdoor sneller.

 

- Verminderde doorbloeding.

Met diabetes heeft u een grote kans op verminderde doorbloeding van en naar de voeten. Hierdoor ontstaat een verminderde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar uw voet. De huid gaat daardoor sneller kapot en wondjes genezen langzaam of zelfs niet.

 

- Infectie.

Met diabetes bent u vatbaar voor infecties, zoals schimmelinfecties van de huid en/of nagels.

 

Een of meer van bovengenoemde factoren veroorzaken problemen, zoals een kwetsbare huid, overmatige eeltvorming en wondjes.

Preventie is daarom van groot belang. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb